• Apžvelgti liaudies medicinos ir veterinarijos reiškinį.
  • Panagrinėti mitybos papročių kaitą Lietuvoje ir kulinarinio paveldo reikšmę šiuolaikiniame gyvenime.
  • Aptarti gydomųjų maisto produktų panaudojimą tradicinėje virtuvėje ir liaudies medicinoje.
  • Sukurti turistinio maršruto planą, parengti jam vaizdo pristatymą ir jį pagrįsti rašto darbu.
Lietuva Lietuvos vėliavos spalvomis ir padidinimo stiklas ant Lietuvos
Pažinimo kompetencija
Lietuva Lietuvos vėliavos spalvomis ir padidinimo stiklas ant Lietuvos
Pažinimo kompetencija
Lietuva Lietuvos vėliavos spalvomis ir padidinimo stiklas ant Lietuvos

Mato dalyko turinį kaip idėjų rinkinį – remdamiesi temos Mitybos ir sveikatos tausojimo papročiai medžiaga, kuria turistinio maršruto planą.

Kultūrinė kompetencija
Kultūrinė kompetencija

Įvardija Lietuvos kultūros kontekstą, aptaria ir kritiškai vertina Lietuvos kultūros reiškinius, kūrinius, aptaria šiuolaikines Lietuvos kultūros tendencijas.

 

kūrybiškumo kompetencija
Kūrybiškumo kompetencija
kūrybiškumo kompetencija
Kūrybiškumo kompetencija
kūrybiškumo kompetencija

Renka ir sistemina kūrybai reikalingą informaciją pagal kelis kriterijus. Argumentuotai pasirenka informacijos rinkimo strategijas, numato alternatyvas.

 

Socialinė, emocinė ir sveikos gyvensenos kompetencija
Socialinė, emocinė ir sveikos gyvensenos kompetencija

Argumentuotai paaiškina, kokie maisto produktai kenksmingi organizmui. Renkasi savarankiškai, asmeniniu pavyzdžiu skatina sekti aplinkinius: domėtis, kurti ir gaminti sveikatai naudingus patiekalus.

Skaitmeninė kompetencija
Skaitmeninė kompetencija

Neįprastose situacijose įvertina poreikius; pasirenka tinkamiausias skaitmenines priemones ir galimus technologinius sprendimus; derina ir pritaiko skaitmeninę aplinką asmeniniams poreikiams.

  • Apžvelgiu liaudies medicinos ir veterinarijos reiškinį.
  • Apžvelgiu vaistinius augalus tradicinėje virtuvėje, mitybos papročių kaitą Lietuvoje.
  • Analizuoju kulinarinio paveldo reikšmę šiuolaikiniame gyvenime.
  • Kuriu turistinio maršruto planą.
  • Gebu nusakyti liaudies medicinos ir veterinarijos reiškinį.
  • Gebu apibūdinti vaistinius augalus tradicinėje virtuvėje, mitybos papročių kaitą Lietuvoje.
  • Gebu įvardyti kulinarinio paveldo reikšmę šiuolaikiniame gyvenime.
  • Gebu sukurti turistinį maršrutą ir jį pagrįsti.

Susipažinę su temos mokomąja medžiaga ir atlikę pateiktas užduotis, gebėsite nusakyti liaudies medicinos ir veterinarijos reiškinį, apibūdinti vaistinius augalus tradicinėje virtuvėje, mitybos papročių kaitą Lietuvoje, įvardyti kulinarinio paveldo reikšmę šiuolaikiniame gyvenime, sukurti turistinį maršrutą ir jį pagrįsti.