• Susipažinti su svarbiausiais Lietuvos regionų kulinarinio paveldo išskirtinumais.
  • Aptarti tautinių mažumų tradicinių patiekalų ypatybes.
  • Susipažinti su ligonio slaugymo ir lankymo aspektais.
  • Atlikti interviu su seneliais ar tėvais ir palyginti, kaip panašiai ar skirtingai jie rūpinasi savo sveikata.
Lietuva Lietuvos vėliavos spalvomis ir padidinimo stiklas ant Lietuvos
Pažinimo kompetencija
Lietuva Lietuvos vėliavos spalvomis ir padidinimo stiklas ant Lietuvos
Pažinimo kompetencija
Lietuva Lietuvos vėliavos spalvomis ir padidinimo stiklas ant Lietuvos

Susipažįsta su ligonio slaugymo ir lankymo papročiais.

Pilietiškumo kompetencija
Pilietiškumo kompetencija

Apibūdina skirtingų Lietuvos regionų kulinarinį paveldą.

Kultūrinė kompetencija
Kultūrinė kompetencija

Susipažįsta su tautinių mažumų virtuvės ypatybėmis ir palygina jas su lietuvių tradicinės virtuvės bruožais.

Socialinė, emocinė ir sveikos gyvensenos kompetencija
Socialinė, emocinė ir sveikos gyvensenos kompetencija

Susipažįsta su judriaisiais žaidimais ir aptaria jų reikšmę sveikai gyvensenai.

  • Skaitau ir žiūriu video medžiagą apie skirtingų regionų bei tautų kulinarinį paveldą.
  • Analizuoju skirtingus judriuosius žaidimus.
  • Atlieku interviu ir įvardiju skirtingus būdus rūpintis savo sveikata ir kūnu.
  • Susipažįstu su ligonio slaugymo ir lankymo papročiais.
  • Gebu trumpai apibūdinti, kokius išskirtinumus turi Lietuvos regionų kulinarija.
  • Analizuoju gautą informaciją iš tėvų ar senelių ir palyginu ją su savo sveikatos rūpinimosi įpročiais.
  • Analizuoju ligonio slaugymo ir lankymo papročius.
  • Gebu papasakoti klasės draugams apie judriuosius žaidimus.

Susipažinę su temos mokomąja medžiaga ir atlikę pateiktas užduotis gebėsite atpažinti tradicinės skirtingų regionų ir tautų virtuvės aspektus, įvardyti sveikatos tausojimo skirtumus tarp skirtingų kartų, apibūdinti ir papasakoti apie judriuosius žaidimus, išvardinti pagrindinius tautinių mažumų Lietuvoje virtuvės bruožus.