• Susipažinti su seniausių maisto produktų ir LDK virtuvės rekonstrukcijomis.
  • Paanalizuoti kalendorinių, šeimos švenčių apeiginių patiekalų simboliką ir jos sąsajas su baltų pasaulėžiūra.
  • Apžvelgti senąsias pirties tradicijas.
  • Parengti tiriamąjį darbą „Mano šeimos švenčių apeiginių patiekalų simbolika ir jos sąsajos su baltų pasaulėžiūra“.
Lietuva Lietuvos vėliavos spalvomis ir padidinimo stiklas ant Lietuvos
Pažinimo kompetencija
Lietuva Lietuvos vėliavos spalvomis ir padidinimo stiklas ant Lietuvos
Pažinimo kompetencija
Lietuva Lietuvos vėliavos spalvomis ir padidinimo stiklas ant Lietuvos

Mokiniai analizuos seniausių maisto produktų ir LDK virtuvės rekonstrukcijas, kalendorinių, šeimos švenčių apeiginių patiekalų simboliką ir jos sąsajas su baltų pasaulėžiūra, senąsias pirties tradicijas.

kūrybiškumo kompetencija
Kūrybiškumo kompetencija
kūrybiškumo kompetencija
Kūrybiškumo kompetencija
kūrybiškumo kompetencija

Mokiniai kurs valgiaraštį ir patiekalų receptus, dėlios margučių raštus.

komunikavimo kompetencija
Socialinė, emocinė, sveikos gyvensenos kompetencija
komunikavimo kompetencija
Socialinė, emocinė, sveikos gyvensenos kompetencija
komunikavimo kompetencija

Mokiniai, atlikdami užduotis, užmegs artimesnius santykius su vyriausiais šeimos nariais, svarstys apie sveikos mitybos principus.

 

Kultūrinė kompetencija
Kultūrinė kompetencija

Analizuos ir lygins įvairius kultūros reiškinius.

  • Susipažinsiu su seniausių maisto produktų ir LDK virtuvės bruožais.
  • Apžvelgsiu kalendorinių švenčių apeiginių patiekalų simbolikos sąsajas su baltų pasaulėžiūra.
  • Susipažinsiu su pirties tradicijomis.
  • Parengsiu tiriamąjį darbą „Mano šeimos švenčių apeiginių patiekalų simbolika ir jos sąsajos su baltų pasaulėžiūra“.
  • Nusakau seniausių maisto produktų ir LDK virtuvės bruožus.
  • Gebu įvardyti kalendorinių švenčių apeiginių patiekalų simbolikos sąsajas su baltų pasaulėžiūra.
  • Nusakau senąsias pirties tradicijas.
  • Gebu parengti tiriamąjį darbą, apklausdamas šeimos narius ir remdamasis etnologų darbais.

Susipažinę su temos mokomąja medžiaga ir atlikę pateiktas užduotis gebėsite nusakyti seniausių maisto produktų ir LDK virtuvės bruožus, įvardyti kalendorinių švenčių apeiginių patiekalų simbolikos sąsajas su baltų pasaulėžiūra, nusakyti senąsias pirties tradicijas, parengti tiriamąjį darbą apklausdami šeimos narius ir remdamiesi etnologų darbais.