• Išsinagrinėti kalendorinių švenčių ir skirtingų sezonų tradicinį valgiaraštį.
  • Paanalizuoti lietuviškų tradicinių sporto žaidimų įvairovę.
  • Apžvelgti karaimų ir airių tradicinės virtuvės bruožus.
  • Sukurti žaidimą, artimą etnosporto žaidimams.
  • Atlikti „Vaizdo įrašo pristatymo „Lietuvių tradiciniai valgiai“ tyrimą.
Lietuva Lietuvos vėliavos spalvomis ir padidinimo stiklas ant Lietuvos
Pažinimo kompetencija
Lietuva Lietuvos vėliavos spalvomis ir padidinimo stiklas ant Lietuvos
Pažinimo kompetencija
Lietuva Lietuvos vėliavos spalvomis ir padidinimo stiklas ant Lietuvos

Apibūdina kalendorinių švenčių ir skirtingų sezonų tradicinį valgiaraštį.

kūrybiškumo kompetencija
Kūrybiškumo kompetencija
kūrybiškumo kompetencija
Kūrybiškumo kompetencija
kūrybiškumo kompetencija

Kuria žaidimą, artimą etnosporto žaidimams, atlieka tradicinių valgių pristatymo vaizdo įrašo tyrimą.

komunikavimo kompetencija
Socialinė, emocinė, sveikos gyvensenos kompetencija
komunikavimo kompetencija
Socialinė, emocinė, sveikos gyvensenos kompetencija
komunikavimo kompetencija

Supranta sveikos mitybos rato principus senovėje, aptaria etnosporto reikšmę sveikai gyvensenai.

 

Kultūrinė kompetencija
Kultūrinė kompetencija

Palygina karaimų, airių, lietuvių tradicinės virtuvės bruožus.

  • Nagrinėsiu kalendorinių švenčių ir skirtingų sezonų tradicinį valgiaraštį.
  • Susipažinsiu su etnosporto reiškiniu.
  • Apžvelgsiu karaimų ir airių virtuvės bruožus.
  • Kursiu etnožaidimą.
  • Atliksiu tradicinių valgių pristatymo vaizdo įrašo tyrimą.
  • Analizuoju kalendorinių švenčių ir skirtingų sezonų tradicinį valgiaraštį.
  • Analizuoju etnosporto reiškinį.
  • Išvardiju pagrindinius karaimų ir airių virtuvės bruožus.
  • Gebu sukurti etnosporto žaidimą.
  • Gebu atlikti vaizdo įrašo medžiagos tyrimą.

Susipažinę su temos mokomąja medžiaga ir atlikę pateiktas užduotis gebėsite atpažinti tradicinės kalendorinių švenčių virtuvės bruožus, sudaryti pagrindinių kalendorinių švenčių valgiaraščius, apibūdinti etnosporto Lietuvoje reiškinį, išvardyti pagrindinius karaimų ir airių virtuvės bruožus.