Mokiniai analizuos seniausių maisto produktų ir LDK virtuvės rekonstrukcijas, kalendorinių, šeimos švenčių apeiginių patiekalų simboliką ir jos sąsajas su baltų pasaulėžiūra, senąsias pirties tradicijas.
Mokiniai kurs valgiaraštį ir patiekalų receptus, dėlios margučių raštus.
Mokiniai, atlikdami užduotis, užmegs artimesnius santykius su vyriausiais šeimos nariais, svarstys apie sveikos mitybos principus.
Analizuos ir lygins įvairius kultūros reiškinius.
Susipažinę su temos mokomąja medžiaga ir atlikę pateiktas užduotis gebėsite nusakyti seniausių maisto produktų ir LDK virtuvės bruožus, įvardyti kalendorinių švenčių apeiginių patiekalų simbolikos sąsajas su baltų pasaulėžiūra, nusakyti senąsias pirties tradicijas, parengti tiriamąjį darbą apklausdami šeimos narius ir remdamiesi etnologų darbais.