Mato dalyko turinį kaip idėjų rinkinį – remdamiesi temos „Mitybos ir sveikatos tausojimo papročiai“ medžiaga, kuria turistinio maršruto planą.
Įvardija Lietuvos kultūros kontekstą, aptaria ir kritiškai vertina Lietuvos kultūros reiškinius, kūrinius, aptaria šiuolaikines Lietuvos kultūros tendencijas.
Renka ir sistemina kūrybai reikalingą informaciją pagal kelis kriterijus. Argumentuotai pasirenka informacijos rinkimo strategijas, numato alternatyvas.
Argumentuotai paaiškina, kokie maisto produktai kenksmingi organizmui. Renkasi savarankiškai, asmeniniu pavyzdžiu skatina sekti aplinkinius: domėtis, kurti ir gaminti sveikatai naudingus patiekalus.
Neįprastose situacijose įvertina poreikius; pasirenka tinkamiausias skaitmenines priemones ir galimus technologinius sprendimus; derina ir pritaiko skaitmeninę aplinką asmeniniams poreikiams.
Susipažinę su temos mokomąja medžiaga ir atlikę pateiktas užduotis, gebėsite nusakyti liaudies medicinos ir veterinarijos reiškinį, apibūdinti vaistinius augalus tradicinėje virtuvėje, mitybos papročių kaitą Lietuvoje, įvardyti kulinarinio paveldo reikšmę šiuolaikiniame gyvenime, sukurti turistinį maršrutą ir jį pagrįsti.